Een stukje kalfslapje verplakt in een plakje Parmaham met salie en geserveerd met witte wijnsaus is een aloud en bekend Italiaans gerecht: Saltimbocca. Deze variant is meer voor dagdagelijks gebruik; een plakje kipfilet mer salieboter. Het is een perfecte gerechtje voor als je niet teveel tijd hebt maar wel iets speciaals op tafel wilt zetten.

25 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 2 kipfilets
  • 50 gr parmaham
  • verse salie
  • roomboter
  • zout en peper

Zo maak je het:

Haal de kipfilets uit de verpakking, maak ze schoon en bestrooi ze met zout en peper. Leg de blaadjes salie op de kipfilet en wikkel de kipfilet in de parmaham.

Zet een bakpan op het vuur en smelt hierin de boter. Bak de kipfilets aan beide kanten goed door, ongeveer 15 minuten in totaal, afhankelijk van de dikte van de kipfilet. Hak ondertussen een paar blaadjes salie fijn.

Haal de kip uit de bakpan en zet de pan terug op het vuur. Doe hierin wat extra roomboter en laat deze smelten. Voeg de blaadjes salie toe en laat eventjes op hoog vuur bakken. Serveer de kip met een klein beetje van de salie-boter eroverheen.