Kerstgerechten

Je bent hier:/Kerstgerechten
2 12, 2017

Pasteitje met kippenragout

2 december 2017|Categories: Kerstgerechten, Vleesgerechten|Tags: |1 reactie

Een pasteitje gevuld met kippenragout is niet echt een modern gerechtje maar voor mij wel typisch iets voor kerst. Tijdens kerst gaat het namelijk niet om gezond of hipster eten maar belangrijk is lekker eten en zowel herinneringen ophalen als herinneringen maken. Een lekker, zelfgemaakte kippenragout draagt zeker bij aan de gezellige maaltijd.

30 11, 2017

Paddenstoelenravioli met truffel

30 november 2017|Categories: Kerstgerechten, Pastagerechten, Vegetarisch|Tags: , , , |0 reacties

Ravioli met paddenstoelen!! Topper en de toevoeging van truffel maakt het helemaal af. Een heel mooi en compleet kerstvoorgerechtje.

28 11, 2017

Steak tartare

28 november 2017|Categories: Kerstgerechten, Tapa's, Vleesgerechten|Tags: , |1 reactie

Steak tartare.... ik hoor altijd 'horror-verhalen' van mensen die in Frankrijk geweest zijn en denken dat ze een lekkere biefstuk bestellen maar dan per ongeluk een flinke hoeveelheid rauw vlees op hun bord vinden. Nu is rauwe vis tegenwoordig helemaal geaccepteerd, rauw vlees toch nog niet altijd. Maar een klein hapje als amuse zou ik zeker aanraden. Zorg wel dat je echt goede biefstuk bij de slager haalt en niet een bieflapje van de supermarkt maar dan schijnt het toch een echte delicatesse te zijn. Ik zou zeggen; probeer het eens en wie weet verras je jezelf en anders, is het maar een heel klein hapje.

26 11, 2017

Gegrilde banaan met eigengemaakte karamelsaus

26 november 2017|Categories: Desserts, Kerstgerechten|Tags: , |1 reactie

Warme banaan, vanille ijs en warme, zelfgemaakte karamelsaus.....hmmmmm om je vingers bij af te likken!!! Karamel is echt een van mijn secret sins! Heerlijk, ik vind het lekkerder dan chocolade! Alleen karamelsaus maken vergt heel veel geduld, dat is wel eens lastiger maar ja, het levert wel goede resultaten op!

25 11, 2017

Tempting Flavours of Christmas: Veggie Edition 2017

25 november 2017|Categories: Kerstgerechten|Tags: |0 reacties

Het derde volledige kerstmenu dat ik voor je heb samengesteld is speciaal voor mensen die geen vlees of vis eten. Ook hier zitten weer bijzondere gerechtjes tussen om je familie en vrienden mee te verrassen!

24 11, 2017

Rollade met zongedroogde tomatentapenade

24 november 2017|Categories: Kerstgerechten, Vleesgerechten|Tags: , , |0 reacties

Super leuk gerechtje om te maken! Ik vind het echt heel erg leuk om rollade te maken met een eigengemaakte vulling. Is toch wat anders dan een gewoon stukje vlees met saus! Mooi gerechtje voor tijdens het Kerstdiner omdat je de rollade goed kan voorbereiden zodat je niet zo lang in de keuken staat. Je kan alles klaar maken, tot aan dat je de rollade in de oven zet. Altijd fijn om niet te lang in de keuken te staan als je eters hebt. Geniet ervan!

23 11, 2017

Tempting Flavours of Christmas: Ocean Edition 2017

23 november 2017|Categories: Kerstgerechten|Tags: |0 reacties

Het tweede volledige kerstmenu dat ik voor je heb samengesteld is een kerstmenu voor visliefhebbers. Het is een uitdagend menu en daardoor uitstekend om je familie en vrienden mee te verrassen!

21 11, 2017

Tempting Flavours of Christmas: Classic Edition 2017

21 november 2017|Categories: Kerstgerechten|Tags: |0 reacties

Het kerstmenu… altijd is het weer een gepuzzel. Heb je wat kerstinspiratie nodig of zie je juist teveel lekkere dingen voorbij komen? Heb je elke dag weer nieuwe ideeën, maar zie je op tegen de hoeveelheid werk? OF wil je juist uitgedaagd worden? Zoek niet verder, want ik [...]

21 11, 2017

Garnalensalade met zalm

21 november 2017|Categories: Kerstgerechten, Visgerechten|Tags: , , |0 reacties

Een van mijn persoonlijke favorietjes in het Kerstmenu dit jaar. Lekker fris en verrassend. Een mooi en luchtig voorgerechtje!

16 11, 2017

Gegrilde ananas met muntijs

16 november 2017|Categories: Desserts, Kerstgerechten|Tags: , |0 reacties

Toetjes, niet altijd mijn favoriet maar zelfgemaakt ijs vind ik wel super lekker! Deze variant is lekker fris met citroen en munt en de combinatie met de warme ananas is echt super goed! Heerlijk fris en niet zwaar toetje voor bij het kerstdiner, of gewoon op elke andere avond!