Heerlijke kerriesoep! Op de ingredienten foto zie je ook kookroom staan, ik heb op het laatste moment besloten dat de soep eigenlijk geen room toevoeging nodig heeft en die er dus niet in verwerkt. Verder zou ik zelf, omdat ik niet van heel zout eten houdt 1 liter bouillon en 1 liter water gebruiken maar dat laat ik aan jullie zelf over. Geniet ervan in elk geval!

25 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 sjalot
  • 1 bosui
  • 1 grote schep bloem
  • 1 knoflookteentje
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 2 liter groentenbouillon
  • verse peterselie

Zo maak je het:

Begin met het fijnsnijden van de groenten. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Snijd deze over de helft en verwijder de wortel. Snijd de paprika’s over de helft, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in hele fijne blokjes. Hak de bosui in smalle ringetjes. Hak de peterselie fijn.

Zet nu een diepe soeppan op het vuur. Verhit hierin wat olie en bak de ui en de paprika’s voor 2 minuten aan. Pers ook de knoflook hierbij uit. Voeg nu het kerriepoeder toe en roer goed door, verhit het geheel 1 minuut en voeg dan ook de bloem toe. Roer nogmaals goed. Je zal zien dat alles aan elkaar plakt. Voeg nu in hele kleine hoeveelheden de bouillon toe. Roer heel goed na elke toevoeging zodat er geen klontjes achterblijven. In het begin zal het allemaal 1 grote klont lijken maar langzaam gaan de klontjes eruit en ontstaat er een gladde soep.

Breng de soep aan de kook en laat 10 minuutjes koken. Voeg naar smaak nog wat peper toe. Serveer de soep met wat bosui en fijngehakte peterselie eroverheen.