Lekker romig champignongerechtje uit de oven. Heerlijk als een tapa of als vegetarisch hoofdgerechtje. Champignons gebakken in knoflook en kruiden in een romige parmezaanse kaassaus.

35 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 100 gr kastanje champignons
  • verse peterselie
  • parmezaanse kaas
  • 100 gr roomkaas
  • 50 gr creme fraiche
  • peper
  • 1 teentje knoflook

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de champignons in kwarten. Hak de peterselie fijn. Pel de knoflook, snijd deze over de helft en verwijder de wortel.

Pers de knoflook uit in een bakje. Voeg hier de roomkaas, creme fraiche, wat peper en het grootste gedeelte van de peterselie aan toe. Roer alles goed doorelkaar.

Zet een bakpan op het vuur. Doe hierin wat olie. Voeg zodra de olie heet is de champignons toe. Bak deze ongeveer 10 minuten. Voeg het restant peterselie toe om mee te bakken.

Haal de champignons van het vuur en doe deze in een eenpersoons ovenschaaltje. Bedek de champignons met het kaasmengsel. Verdeel wat parmezaanse kaas over het schaaltje en zet het geheel 15 minuten in de oven.