De winter is toch een beetje de tijd van de mooie stukjes vlees met wat zwaardere, smaakvolle jus. Deze kalfsoester met rode wijn-sinaasappelsaus gaat heel goed samen met een zachte aardappelpuree. Verder is het heerlijk om hier een volle rode wijn bij open te maken. Geniet van de donkere dagen in januari! Je moet er toch zelf elke dag een feestje van maken.

Kalfsoester met rode wijn-sinaasappelsaus
45 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 kalfsoesters
  • 500 ml rode wijn
  • 1 sinaasappel
  • 500 ml runderbouillon
  • 100 ml kookroom
  • Verse tijm
  • Zout en peper

Zo maak je het:

Begin met het raspen van de sinaasappelschil. Pers daarna de sinaasappel uit. Doe de sinaasappelrasp, met het sinaasappelsap, de rode wijn en de runderbouillon in een steelpannetje. Haal de tijmblaadjes van de steeltjes en voeg deze ook toe.

Zet het pannetje op het vuur en breng het mengsel aan de kook. Laat de saus een half uurtje zachtjes staan koken totdat deze voor twee derde ingekookt is.

Zet nu een grote pan op het vuur, doe hierin wat bakboter. Strooi wat zout en peper over de kalfsoesters. Zodra de boter gesmolten en heet is, bak je de kalfsoesters op hoog vuur 3 minuten aan beide kanten. Haal ze eruit en vouw ze even in aluminiumfolie om wat door te garen.

Laat de pan met bakrestanten op het vuur staan.

Zeef de sinaasappelrasp en tijm uit de saus en giet de saus bij de bakrestanten van de kalfsoesters. Laat even doorkoken en giet er de kookroom door. Roer goed door en proef de saus even. Voeg indien nodig nog wat zout en peper toe.

Leg de kalfsoester op een bord, giet er wat saus op. Maak het geheel af met een takje tijm.

Kalfsoester met rode wijn-sinaasappelsaus
Kalfsoester met rode wijn-sinaasappelsaus
Kalfsoester met rode wijn-sinaasappelsaus