Daar ben ik eindelijk (!!) weer! Het is even geleden dat ik nieuwe recepten gepost heb en dat was niet omdat ik geen inspiratie had, zeker niet maar helaas wel te weinig tijd om alles uit te werken. Inmiddels heb ik een virtuele opleiding afgerond en ben ik aan een nieuwe uitdaging begonnen als Sr Sales Compensation manager. En dus gelukkig weer tijd om te bloggen en te koken! Om te beginnen met een frisse venkel-kabeljauw ovenschotel. Heerlijk met verse krieltjes en een frisse salade.

30 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 2 venkelknollen
  • 2 kabeljauwfilets
  • 1 limoen
  • verse dille
  • verse peterselie
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 50 ml Ricard

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Begin met het snijden van de venkel, verwijder het groen (gooi dit niet weg) en haal de verschillende lagen van elkaar. Snijd deze in dunne reepjes. Snijd het groen van de venkel ook fijn.

Haal de steeltjes van de kruiden en doe deze in een staafmixer bakje. Rasp de schil van de limoen en houd deze even apart. Pers de limoen uit en doe het limoensap bij de kruiden. Giet er wat olijfolie en peper en zout bij en mix alles met een staafmixer tot een gladde kruidensaus.

Zet nu een grote bakpan met een flinke opstaande rand op het vuur. Laat hierin wat olijfolie heet worden. Voeg zodra de olie heet is de venkel toe. Bak totdat de venkel glazig is. Zet het vuur hoog en voeg nu de Ricard toe, laat het vocht goed intrekken en verdampen. Leg de gebakken venkel op de bodem van een ovenschaal, strooi hier de limoenrasp overheen en verdeel hier wat van de kruidensaus (maak niet alles meteen op) overheen.

Dep de kabeljauwfilets droog en kruid ze met wat zout en peper. Leg ze op de venkel en doe er een flinke schep van de kruidensaus over. Zet de kabeljauwschotel 20 minuten in de oven.