Heerlijk frisse visovenschotel met venkel, gesmolten camembert en tomaten.

40 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 1 venkel
  • 400 gr kabeljauw
  • 4 tomaten
  • 1 camembert
  • 50 ml ricard
  • 150 ml slagroom
  • 150 ml visbouillon
  • chiliflakes
  • peper en zout

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de tomaten in dunne plakjes. Doe hetzelfde met de camembert. Snijd de venkel fijn. Houdt het groen apart.

Strooi wat zout en peper op de kabeljauw.

Zet een bakpan op het vuur. Doe hierin wat olie en bak de venkel kort aan. Giet er de ricard bij en laat even flink koken zodat de alcohol kan verdampen. Voeg nu de slagroom en visbouillon toe en laat even inkoken. Voeg wat chiliflakes toe voor de bite.

Doe het venkelmengsel in een diepe ovenschaal. Leg de kabeljauw op de venkel. Bedek de kabeljauw met de plakjes tomaat, strooi het fijngehakte groen van de venkel eroverheen en leg hierop de plakjes camembert.

Zet de schotel 20 minuten in de oven en serveer met een zachte puree.