Mooi herfstgerechtje met parelcouscous, bospaddestoelen en kabeljauw in een heerlijk prei-mosterdsaus! Gemakkelijk, gezond en super smaakvol!

30 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 2 stukken kabeljauw
  • 150 gr parelcouscous
  • 200 gr bospaddestoelen
  • 1 prei
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels mosterd
  • 50 ml slagroom
  • 500 ml + 150 ml groentebouillon
  • zout en peper
  • verse peterselie
  • gemalen mosterdzaad

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Maak de groenten schoon. Snijd de paddenstoelen in dunne plakjes. Snijd de prei over de helft en snijd deze in dunne halve ringetjes. Hak de peterselie fijn. Pel de knoflook en snijd deze over de helft. Verwijder de wortel.

Leg twee stukken zilverfolie op het aanrecht. Giet er een beetje olie op en strooi wat zout en peper on beide kanten van de kabeljauw. Vouw de pakketjes dicht en leg de vis 20 minuten in de oven.

Bereid de parelcouscous zoals aangegeven op de verpakking echter kook ze in groentebouillon in plaats van in gewoon water.

Zet ondertussen een bakpan op het vuur. Smelt hierin wat boter. Voeg de paddenstoelen en de peterselie toe en bak de paddenstoelen voor ongeveer 5 minuten. Voeg nu de prei toe en pers de knoflook bij de prei en de paddenstoelen uit. Bak voor nog 5 minuten terwijl je regelmatig roert. Voeg nu de mosterd, de slagroom, 150 ml groentebouillon, wat peper en wat mosterdzaad toe.  Roer goed door en breng aan de kook.

Haal de vis uit de oven.

Begin met het opmaken van de borden met een laagje parelcouscous, leg hierop een lepel van het prei-paddenstoelen mengsel en maak af met de kabeljauw. Strooi er wat verse peterselie overheen voor de kleur. 😊