Gezond visgerechtje. Het voordeel van koken met vis is dat het vaak sneller klaar is, een goede visstoofpot hoeft niet lang te duren in tegenstelling tot stoofgerechten met vlees. Dit is een gezonde groentenvisstoof met kruidige couscous. Geniet ervan.

30 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 2 kabeljauwfilets
  • 150 gr couscous
  • 1 gele paprika
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 limoen
  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • 250 ml groentebouillon
  • verse tijm
  • verse peterselie
  • verse basilicum
  • 2 eetlepels zwarte olijven
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het:

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook, snijd deze over de helft en verwijder de wortel. Rasp de schil van de limoen en snijd deze fijn, pers de limoen uit. Hak de verse kruiden fijn.

Snijd de paprika in kleine blokjes. Zet een braadpan op het vuur. Voeg een flinke scheut olijfolie toe. Voeg zodra de olie heet is de ui, de fijngehakte tijm en de paprika toe. Bak voor 5 minuten. Voeg nu de tomatenblokjes, het limoensap, wat (de helft) peterselie en peper en zout toe. Pers de knoflook uit bij de paprika-tomatenmix. Breng aan de kook. Laat 2 minuten koken en leg de kabeljauwfilets zachtjes op de saus.

Breng nu 250 ml water aan de kook voor de groentebouillon. Maak de couscous klaar met de groentebouillon volgens de beschrijving van de verpakking. Voeg ook de overgebleven kruiden en de rasp van de limoen toe. Laat de couscous even staan.

Serveer de kabeljauw met de groente en couscous.