Heerlijke stoofschotel waarin je de herfst proeft! Lekker met de zachte appels en gestoofde paddenstoelen. Dit gerechtje is ook perfect om in te vriezen, dus ik maak altijd wat extra’s. De effectieve kooktijd is niet zo lang en het is makkelijk om te maken maar houdt er rekening mee dat het vlees zeker 4 uur moet stoven.

30 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 300 gr runderriblap
  • 500 gr aardappelen
  • 2 appels
  • 200 gr bospaddenstoelen
  • 1 ui
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 300 ml runderbouillon

Zo maak je het:

Snijd de runderriblappen in hapklare stukjes. Pel en snipper de ui. Zet een diepe braadpan met wat boter op vuur. Voeg zodra de boter gesmolten is de ui toe en fruit deze 2 minuten. Voeg nu het vlees toe en bak het vlees aan alle kanten even aan. Voeg de laurierblaadjes en de kruidnagel toe en giet 100 ml van de runderbouillon toe. Doe de deksel op de pan en laat 4 uur stoven. Roer regelmatig en voeg indien alles droog kookt wat runderbouillon toe. Snijd de paddenstoelen in kwarten. Voeg deze na 4 uur stoven toe en laat nog 30 minuten staan. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de aardappels en breng deze met een flinke hoeveelheid water aan de kook. Laat 13 minuten koken of totdat ze zacht genoeg zijn voor puree. Stamp de aardappelen fijn en roer ze met wat melk tot een smeuïge puree.

Was de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in dunne ringen.

Leg het vlees met de paddenstoelen onder in een ovenschaal (verwijder de laurier en kruidnagel). Bedek met de puree. Leg de appelringen bovenop en doe hierop een beetje boter. Zet het geheel nog 20 minuten in de oven.