Rosbief gerookt in een kleine rookoven zodat het vlees zacht gebraden wordt met een heerlijke subtiele rooksmaak. De dragon mayonaise zorgt voor een frisse en smaakvolle aanvulling op het heerlijk malse vlees.

30 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 450 gr rosbief
  • rookoven
  • 15 gr verse dragon
  • 1 eierdooier
  • citroen
  • peper en zout
  • zonnebloemolie
  • Franse mosterd

Zo maak je het:

Doe wat rookmot in de rookoven en leg een stukje aluminiumfolie op de schaal om het vleesvocht op te vangen. Leg de rosbief op het rooster. Bestrooi de rosbief met wat zout en peper. Zet de rookoven op het gas en schuif de oven dicht. Rook de rosbief voor 20 minuten, afhankelijk van de dikte van de rosbief.

Maak ondertussen de dragon mayonaise. Doe de eierdooier, de dragonblaadjes, het uitgeperste citroensap, de mosterd, peper en zout in een mengbakje voor je staafmixer.

Meng alles goed met de staafmixer door elkaar. Begin nu rustig te mixen en voeg scheutje voor scheutje wat zonnebloemolie erdoorheen. Blijf dit herhalen totdat de mayonaise luchtig maar stevig is.  Voeg indien nodig nog wat extra zonnebloemolie toe om de mayonaise steviger te maken.

Haal de rosbief van het vuur. Snijd in dunne plakken en serveer met de dragonmayonaise.