Rösti is een echt zwitsers gerecht. Aardappelrasp die je normaal geserveerd krijgt met kaas, bacon, ei en ui. Met als frisse toevoeging wat augurken en zilver uitjes. Zelf rösti maken is super makkelijk maar wel tricky, je moet namelijk goed je aandacht erbij houden. In dit recept doe ik je voor hoe je rösti koekjes kan bakken. De echter homemade rösti schotel komt later nog langs!

Rosti
20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 grote aardappels
  • peper
  • bakboter
  • voor het sausje
  • 2 el yoghurt
  • peper
  • zout
  • verse peterselie
  • 1/2 citroen

Zo maak je het:

Schil de aardappels maar was ze niet! Je hebt het zetmeel dat uit de aardappel komt nodig om goed de koekjes te kunnen bakken. Rasp de aardappel zodat je kleine flintertjes aardappel overhoudt. De aardappel kan een beetje van kleur veranderen maar dit is geen probleem.

Strooi wat peper door de aardappelrasp.

 

Zet een bakpan op het vuur. Doe hierin een flinke scheut bakboter. Laat de boter heet worden.

Doe nu een flinke schep van de aardappelrasp in de pan. Zelf gebruik ik een kookring om een mooi rondje te vormen. Herhaal dit 3 x zodat je 4 rondjes tegelijk kan bakken. Houd je koekjes goed in het oog. Voor je het weet gaat het te hard en bakken ze aan de buitenkant aan terwijl de binnenkant nog niet gaar is. Bak ze dus geleidelijk op een half-zacht vuur en draai ze regelmatig om.

Zodra ze lekker krokant zijn, zijn ze goed! Dit duurt ongeveer 10 minuten.

 

Ik serveer de koekjes met een fris yoghurt sausje met citroen, peper, zout en verse peterselie. Hak de peterselie fijn, pers de citroen uit en roer alles door de yoghurt.

Rosti
Rosti
Rosti