Blinde vinken zelf maken is eigenlijk niet zo heel erg moeilijk maar wel leuk om te doen. Deze keer heb ik ze gevuld met een klein beetje zongedroogde tomaatjes, pesto en parmezaanse kaas. Niet teveel maar genoeg zodat ze net een subtiel zomers smaakje toevoegen. Verder kan je natuurlijk heerlijke ham gebruiken om het gehakt in te rollen zoals bijvoorbeeld parmaham of serranoham om zo de blinde vink nog net een beetje meer smaak te geven.

25 minuten
Bewerkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 250 gr gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 20 gr paneermeel
  • 80 gr parmaham
  • 50 gr zongedroogde tomaten
  • 3 eetlepels pesto
  • 30 gr parmezaanse kaas
  • zout en peper

Zo maak je het:

Doe het gehakt met de eieren, het paneermeel en wat peper en zout in een grote mengkom. Meng alles met je handen goed door elkaar. Leg op je aanrecht een stuk keukenfolie. Leg hierop de plakken parmaham net met de randjes over elkaar. Verdeel het gehakt hier overheen, zodat je aan de overkant nog wat ham over hebt.

Snijd de zontomaatjes klein en leg een reepje zontomaatjes in het midden. Verdeel hier wat pesto bij en wat Parmezaanse kaas overheen. Rol met behulp van de folie de vinken dicht en plak het stukje ham er overheen. Duw even goed aan.

Verwijder het plastic en snijd nu blind vinken van de rol. Verhit ondertussen wat boter in de pan.

Voeg zodra de boter warm is de blinde vinken toe en bak ze in ongeveer 15 minuten aan alle zijden bruin. Lekker met een frisse puree of stamppot.