Malse filetlapjes met je eigen kruidenmarinade, laat ze 2 uurtjes intrekken en de smaak van de kruiden komt helemaal terug in het vlees.

15 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 runderfiletlapjes
  • verse kruiden zoals peterselie, basilicum en bieslook
  • ½ limoen
  • olijfolie
  • chilipeper
  • zout
  • 1 knoflookteentje

Zo maak je het:

Giet wat olijfolie in een bakje. Pel de knoflook, snijd deze over de helft. Verwijder de wortel. Pers de knoflook uit in de olie. Pers ½ limoen uit in het bakje. Voeg wat chilipeper en zout toe.

Hak nu de kruiden fijn, doe deze bij de olie in het bakje.

Leg de filetlapjes in een platte schaal of op een bord. Smeer beide kanten overdadig in met de marinade.

Giet desnoods wat overgebleven marinade over de lapjes.

Dek de lapjes af en zet ze minimaal 2 uur in de koelkast.

Haal de lapjes uit de koelkast en laat wat boter goed heet worden in een pan. Zodra de boter heet is bak je de lapjes aan beide kanten 3 minuten op hoog vuur. Pak ze nu in aluminiumfolie en laat ze 2 minuutjes doorgaren.

Serveren maar!