Ik vind alles met pasta super lekker; penne, cannelloni, een ‘gewone’ tagliatelle maar vooral ravioli maken vind ik echt een feestje. Het is altijd zo’n verrassing wat er in zit en hoe dat combineert met de saus. In dit geval wilde ik wat feestelijks maken voor mijn verjaardag en had ik nog wat kreeftenbouillon over in de vriezer dus bij deze ravioli’s gevuld met hollandse garnalen en overgoten met een kreeftenjus. Super handig dus om altijd een bakje kreeftenbouillon in de vriezer te hebben. Hoe je deze maakt lees je hier

30 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • Voor de pasta:
  • 200 gr pastabloem
  • 2 eieren
  • vleugje zout
  • Voor de vulling:
  • 200 gram Hollandse garnalen
  • 1 rode ui
  • verse peterselie
  • peper
  • Voor de saus:
  • 100 ml kookroom
  • 250 ml kreeftenbouillon
  • 1 tl maizena
  • basilicum

Zo maak je het:

Meng de pastabloem, het ei en een snufje zout met elkaar in de keukenmachine tot een zachte deegbal ontstaat. Zet het deeg in de koelkast en begin met de saus en de vulling.

Hak de Hollandse garnalen fijn. Hak de peterselie en de rode ui ook erg fijn.

Zet een bakpan op het vuur. Doe hier een scheutje olijfolie in. Zodra de olie heet is voeg je de ui toe. Laat de ui 2 minuten fruiten en voeg daarna de Hollandse garnalen en wat peper toe. Bak de garnalen ongeveer 5 minuten. Voeg nu de peterselie toe (houd wat apart voor de garnering), roer alles goed door en haal de pan van het vuur.

Zet nu een klein sauspannetje met de kreeftenbouillon op het vuur. Laat nog even inkoken zolang als je met de ravioli bezig bent.

Zet alvast een pan met water op om de pasta in te koken, ook als je droge pasta gaat gebruiken.

Bestuif een stuk van je aanrecht met bloem en rol twee flinke lappen van je pastadeeg. Haal de lappen drie keer door de lasagnestand van je pastamachine, zorg dat de lappen breed genoeg zijn om de ravioli’s mee te maken. Zelf heb ik een raviolivorm waar ik meteen 12 ravioli’s in kan maken. Deze is echt ideaal en als je van plan bent om vaker ravioli te maken, zou ik je deze zeker aanraden. Bestuif de raviolivorm (indien nodig) met bloem en rol de eerste lap deeg hierover heen. Zorg dat de lap de vorm voldoende bedekt.

Vul de vormpjes met het garnalen mengsel. Als ze allemaal gevuld zijn, leg je de tweede lap deeg eroverheen. Rol nu met de deegroller over de raviolivorm en zorg dat alle zijkantjes goed aan elkaar plakken. Haal voorzichtig de ravioli’s uit de vorm.

Zet een pan met water op het vuur. Zodra het water kookt, voeg je wat zout en wat olijfolie toe. Daarna kunnen de ravioli’s in het kokende water. Ze moeten ongeveer 5 tot 6 minuten koken.

Voeg nu de kookroom toe aan de kreeftenbouillon en breng weer aan de kook. Proef even of het nodig is om nog wat peper en zout toe te voegen. Als dit niet nodig is kan je de saus een beetje binden met een theelepel maïzena opgelost in water. Blijf wel goed roeren zodat de saus niet aanbakt.

Serveer de ravioli’s met een schepje kreeftensaus en wat gesnipperde basilicum eroverheen.

Geniet ervan!