Er is ook een lichtpuntje te vinden nu we weer meer binnen moeten zitten, namelijk tijd om lekker te koken en jezelf te verwennen bijvoorbeeld met deze heerlijke rollade met een truffel en paddenstoelenvulling. Geniet ervan!!

50 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 250 gr rundergehakt
  • 70 gr ontbijtspek
  • 5 grote bospaddenstoelen
  • 1 ui
  • 2 eierdooiers
  • verse tijm
  • verse peterselie
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 theelepels truffelpasta
  • 5 blaadjes bladerdeeg
  • zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pel en snipper de ui. Haal de tijmblaadjes van de stokjes. Snijd de bospaddenstoelen in hele kleine blokjes. Hak de peterselie fijn. Zet een bakpan op het vuur en verwarm hierin een beetje olie. Voeg de ui, paddenstoelen en tijm toe en bak alles voor ongeveer 10 minuten.

Doe ondertussen het gehakt met wat peper en zout, de mosterd en 1 van de eierdooiers in een mengkom. Meng alles goed door elkaar.

Voeg de truffelpasta toe aan de gebakken paddenstoelen en roer goed door elkaar. Haal de pan van het vuur. Roer de peterselie er doorheen.

Leg wat keukenfolie op je plank of aanrecht. Leg hierop de reepjes ontbijtspek, zodat ze elkaar net raken. Verdeel het gehakt gelijkmatig over het ontbijtspek, zorg dat er aan alle kanten een klein randje overblijft.

Verdeel de paddenstoelenmix in het midden over het gehakt. Rol met behulp van de keukenfolie het ontbijtspek met vulling tot een mooie langwerpige rollade.

Bestrijk nu je aanrecht met bloem. Verwijder de plasticjes van het bladerdeeg en rol het bladerdeeg tot een grote bol. Rol het met een deegroller zodanig uit dat het lang en breed genoeg is om de rollade compleet in, in te pakken.

Verwijder de keukenfolie en rol de rollade in het bladerdeeg. Bestrijk het bladerdeeg met het overgebleven eigeel.

Leg een bakpapier in een langwerpige ovenschaal en leg hierop de herfstrollade. Zet de rollade 35 minuten in de oven.