Smakelijke, gemakkelijke traybake met de smaken van de herfst.

40 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 2 zalmfilets op de huid
  • 200 gr bospaddenstoelen
  • 250 gr krieltjes
  • 1 grote puntpaprika
  • 1 rode ui
  • 75 gr feta
  • verse tijm
  • 1 grote wortel

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de krieltjes schoon en zet deze met een flinke laag water op het vuur. Breng aan de kook en laat 5 minuten koken.

Maak de wortel schoon en snijd in kleine stukken. Voeg de wortel aan de kokende krieltjes toe en laat nog 5 minuten koken. Giet daarna alles af.

Snijd ondertussen de paprika in hapklare stukken. Pel de ui en snijd deze in schijfjes. Snijd de paddenstoelen in kwarten. Leg een bakpapier op een grote oventray. Verdeel hier de krieltjes, ui, paddenstoelen en paprika overheen. Sprenkel er wat olijfolie, tijm, peper en zeezout overheen. Zet de tray 15 minuten in de oven.

Haal de tray uit de oven en voeg de wortel en de zalm toe aan de tray. Bestrooi met feta en doe er nogmaals met wat olijfolie, tijm, peper en zeezout overheen. Zet nog 15 minuten terug in de oven.

Haal de tray uit de oven. Smakelijk eten!