Het weer is aan het veranderen, de regen tikt weer op de ramen, de wind suist om het huis. Wat is er dan lekkerder dan de volle smaken van de herfst op tafel? Hierbij een heerlijke, gezonde en smaakvolle herfstsalade met paddenstoelen en couscous.

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • ½ courgette
  • 150 gr couscous
  • 100 gr gemengde paddenstoelen
  • 200 ml paddenstoelenbouillon
  • 50 gr feta
  • 1 teentje knoflook
  • tijm
  • olijfolie
  • 1 el mosterd
  • 1 citroen
  • peper en zout

Zo maak je het:

Begin met het koken van het water voor de paddenstoelenbouillon. Was de courgette, snijd de uiteinden eraf, snijd de courgette in dunne plakjes. Zet ondertussen vast een grillpan en een bakpan op het vuur. Doe in de bakpan een flinke scheut olijfolie.

Hak de paddenstoelen fijn. Zodra de pannen warm geworden zijn, leg je de courgette plakjes in de grillpan en doe je de paddenstoelen met de tijm in de bakpan. Pel de knoflook, snijd over de helft en pers de knoflook bij de paddenstoelen. Bak allebei op hoog vuur, roer af en toe door de paddenstoelen en draai de courgetteplakjes om zodra de grillstructuur zichtbaar is.

Bak de paddenstoelen voor ongeveer 5 minuten. Zodra ze goed gebakken zijn, haal je ze van het vuur en laat je de olie in een bakje uitlekken, deze gebruiken we straks voor de dressing. Haal de courgetteplakjes uit de grillpan. Bestrooi ze met wat zout en peper en laat ze afkoelen.

Pak het bakje met de uitgelekte olijfolie, doe hierbij wat mosterd, peper en zout en citroensap. Meng alles goed door elkaar totdat je ziet dat het sausje een beetje bindt.

Bereidt de couscous met de paddenstoelenbouillon zoals aangegeven op de verpakking.

Doe de couscous in een schaal. Leg hierop de courgetteplakjes en strooi de paddenstoelen eroverheen. Verkruimel de feta eroverheen. Giet tenslotte de dressing over de salade.

Smakelijk!