Gevuld kippetje, gemakkelijk klaar te maken maar het kost wel veel oven tijd! Hier moet je een beetje rekening mee houden. Smakelijk!!!

100 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 hele kip
  • 1 bakje boursin cuisine knoflook en kruiden
  • paprikapoeder
  • peper en zout
  • verse tijm

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 200 graden. De kip zal ongeveer 90 minuten in de oven moeten.

Vul de kip met de boursin cuisine. Leg de kip op zijn buik in een dikke ovenschaal. Hak de tijm fijn. Sprenkel wat olijfolie over de kip en strooi er flink paprikapoeder, zout en peper overheen. Masseer het vlees een beetje. Strooi nog wat paprikapoeder er overheen. Strooi er als laatste de tijm overheen.

Zet nu de kip in de oven. Arrosseer (of bedruip) de kip elke 30 minuten met zijn eigen kookvocht zodat het velletje lekker knapperig wordt en de kip niet uitdroogt.

Na 90 minuten is je kip zo gaar als boter. Smakelijk!