Heerlijk hapje! Gemakkelijk en snel te maken en toch heel bijzonder om te serveren! Geniet van dit hapje als amuse of tijdens een feestje. Lekker naast de bitterbal.

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 10 stuks:

  • 1 blikje deeg voor croissants
  • 2 verse vijgen
  • 1 eetlepel honing
  • verse rozemarijn
  • 1 ei
  • 200 gr brie

Zo maak je het:

Snijd de brie in kleine plakjes. Schil de vijgen en snijd deze ook in kleine plakjes. Knip de rozemarijn in kleine trosjes. Splits het ei, we hebben alleen het eigeel nodig. Leg het deeg op een plank en druk met een kookring hier kleine rondjes uit. Leg op elk rondje een plakje brie, leg daarop twee plakjes vijg en de rozemarijn. Knijp er een beetje honing bij en vouw daarna de randjes van het deeg een beetje naar binnen.

Bestrijk de randjes van het deeg met een beetje eigeel. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de bladerdeegbakjes 12 minuten in de oven, serveer warm.