Bijgerechtje met een beetje een mediterraneese twist. Boontjes schijnen heel gezond te zijn maar zelf vind ik ze niet perse heel uitgesproken lekker, met deze toevoeging van  olijven en zongedroogde tomaten vind ik het wel erg lekker. Dit bijgerechtje past heel goed bij een lekker stukje vis.

15 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 200 gr haricots verts
  • ½ potje zwarte olijven
  • 4 zongedroogde tomaten

Zo maak je het:

Haal de topjes van de haricots verts. Zet de haricots met ruim water op het vuur en breng aan de kook. Laat de boontjes maximaal 5 minuten koken.

Laat ondertussen de olijven uitlekken en snijd deze in dunne ringetjes. Snijd de zongedroogde tomaatjes ook in kleine stukjes.

Giet de boontjes af.

Zet een wok op het vuur, doe hierin een klein beetje olijfolie. Voeg zodra de olie heet is de boontjes, olijven en tomaatjes toe. Wok alles 5 minuten. Ready to serve.