Bij een goede hachee hoort natuurlijk een zachte puree EN heerlijke rode kool volgens grootmoeders recept. Dit recept heb ik natuurlijk wel een tikje van mezelf meegegeven maar als iets goed is, waarom zou je het dan teveel willen veranderen? Hierbij dus een recept voor een heerlijk frisse en een tikkie zoete rode kool!

30 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 1 rode kool
  • 1 appel
  • handvol blanke rozijnen
  • balsamico siroop
  • gemalen anijszaad
  • 100 ml water

Zo maak je het:

Hak de rode kool in kleine snippers. Doe de rode kool met wat gemalen anijszaad en het water in een pan, breng het water aan de kook en laat 5 minuten koken. Schil de appel, verwijder de kroost en snijd de appel in kleine blokjes. Voeg de appel, rozijnen en wat balsamico siroop toe aan de rode kool. Roer goed door elkaar en breng opnieuw aan de kook. Laat alles nog 20 minuten koken totdat de rode kool zacht geworden is. Serveer lauwwarm. Tip: lekker met hachee en aardappelpuree.