Hiermee is het meteen duidelijk; de kerst is niet voor calorieëntellers. Er wordt altijd veel en nog meer dan veel gegeten. Daarnaast is het natuurlijk helemaal niet belangrijk om je druk te maken over de voeding en de calorieën, als het maar gezellig en lekker is.
En dat is dit, zeker als je van toetjes en slagroom houdt! Een echte grootmoeders kerst-slagroom-pudding!  Eigenlijk te ongezond voor woorden maar wel een goed einde van een kerstmaaltijd. Het recept is al tijden in de familie en nog steeds kan kerst niet voorbijgaan zonder deze enige echte kerstpudding. Dus let maar niet op de ingrediënten, gewoon inkopen, maken en heerlijk eten!

60 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 10-12 personen:

  • 1 liter volle melk
  • 1 liter slagroom
  • 12 blaadjes gelatine
  • 12 eetlepels suiker
  • 1 blik ananas op siroop

Zo maak je het:

Let op: Normaal gesproken adviseer ik altijd verse ingrediënten, maar voor deze pudding is het net even anders. Gelatine en verse ananas gaan namelijk niet goed samen. Gebruik daarom ananas uit blik of blancheer de verse ananas vooraf. Met verse ananas is de pudding namelijk niet te eten.

Leg de gelatineblaadjes in koud water en laat deze even weken.
Neem een grote pan en breng de melk met de helft van de suiker (6 eetlepels) aan de kook.
Als de melk kookt, haal je de pan van het vuur. Voeg al roerende de uitgeknepen gelatineblaadjes één voor één toe totdat deze helemaal opgelost zijn.

Laat het geheel afkoelen totdat het lobbig is. Zet hiervoor de pan in een bak met ijskoud water om dit te versnellen en roer het af en toe door. Dit kan wel een half uur of langer duren.

Klop de slagroom met 6 eetlepels suiker ongeveer stijf. Snijd ondertussen de ananas in kleine stukjes. Voeg de slagroom en de ananasstukjes toe aan het lobbige melkmengsel en schep dit geheel goed door elkaar. Stort deze ananasbavarois in een mooie schaal en laat de pudding minimaal 12 uur opstijven in de koelkast.

Je kunt de pudding eventueel uit de schaal serveren of op een mooi bord storten en versieren.

Het is dus handig om de pudding een dag van tevoren te bereiden.