Goedgevulde groentensoep, perfect als lunch na een frisse, herfstwandeling in de bossen!

25 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 liter soep:

  • 1 courgette
  • 1 puntpaprika
  • 250gr kastagnechampignons
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • verse tijm
  • 3 liter water
  • 3 groentenbouillonblokjes
  • peper

Zo maak je het:

Schil de uien en hak deze fijn. Haal de blaadjes tijm van de takjes en hak deze fijn indien nodig. Snijd de champignons in plakjes. Haal beide uiteinden van de courgette, snijd de courgette in de lengte over de helft, snijd beide helften nogmaals over de helft en snijd dunne kwartjes van de courgette af.

Snijd het kroontje van de paprika, snijd de paprika over de helft. Verwijder de zaadlijsten en hak de paprika in kleine stukjes. Pel de knoflook, snijd deze over de helft en verwijder de wortel.

Zet een grote soeppan op het vuur. Doe hierin een beetje boter. Zodra de boter gesmolten is voeg je de uien en de tijm toe. Pers ook de knoflook uit. Bak de uien op middelhoog vuur 3 minuten, roer regelmatig. Voeg nu de champignons en de courgette toe. Bak ongeveer 10 minuten en roer af en toe.

Voeg na 10 minuten het water en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken. Voeg nu de paprika toe en eventueel wat peper. Laat nog 5 minuten koken en serveren maar!!