Tajine gerecht vol met groenten aangevuld met een heerlijke kruidige couscous. Een gezellige herfstmaaltijd voor de vegetariers onder ons.

45 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 150 gr sperziebonen
  • 1 aubergine
  • 200 gr cherrytomaten
  • 1 rode ui
  • 1 venkelknol
  • verse kruiden; munt, peterselie, dille
  • tomatenpuree
  • amandelschaafsel
  • 150 gr couscous
  • 1 knoflookteen
  • paar saffraan draadjes

Zo maak je het:

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd deze over de helft, verwijder de wortel.

Snijd nu de venkel, verwijder het groen (gooi dit niet weg) en haal de verschillende lagen van elkaar. Snijd deze in dunne reepjes. Snijd het groen van de venkel ook fijn. Snijd de aubergine in dunne plakjes. Maak de sperziebonen schoon en snijd deze over de helft. Snijd de cherrytomaten over de helft. Hak de kruiden fijn.

Kook wat water en laat de saffraan in een dun laagje water wellen.

Zet de tajine op het vuur en voeg wat olie toe. Voeg als de olie heet is de gesnipperde ui toe en fruit deze voor 2 minuten. Voeg de tomatenpuree en de saffraan toe en pers de knoflook uit in de tajine. Voeg de aubergine toe en zet de deksel op de tajine. Laat de aubergine langzaam garen.

Voeg na 15 minuten de sperziebonen en de venkel toe. Laat het geheel nog 10 minuten garen.

Voeg nu de tomaten, de helft van de kruiden toe en naar smaak wat zout en peper toe. Laat alles nog 10 minuten stoven.

Bereid de couscous volgens de verpakking, voeg hier het restant van de kruiden aan toe.

Serveer de groenten met de couscous.