Lekkere en gezonde lasagne met alleen maar groenten!! Heerlijk!

Groentenlasagne
45 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 aubergines
  • 1 courgette
  • 4 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • Verse tijm
  • Mozzarella
  • 75 gr. parmezaanse kaas
  • 500 ml tomaten passata
  • Zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 220 graden

Voor dit recept is het heel gemakkelijk als je een mandoline tot je beschikking hebt. Hiermee kan je namelijk makkelijk dunne plakjes van de groenten snijden.

Snijd dus (met een mandoline) dunne plakjes over de lengte van de aubergine en de courgette.

Zet een steelpannetje op het vuur, doe hierin wat olie en verhit deze. Pel de knoflook en snijd de knoflookteentjes over de helft, haal de wortel eruit en pers deze in de olie. Verwijder de steeltjes van de tijm en hak de tijm fijn. Doe de tijm bij de knoflook in de pan. Voeg na een minuutje de passata van tomaten toe. Breng de tomatensaus aan de kook en roer goed door. Voeg hier wat peper en zout aan toe. Roer nogmaals door en voeg de parmezaanse kaas toe. Laat de kaas door de saus smelten.

Snijd ondertussen de mozzarella en de tomaten in dunne plakjes.

Pak een ovenschaal en vet deze in. Begin nu met het opbouwen van de lasagne.

Begin met een laag aubergine, een laag tomaten en dan een laag courgette plakjes. Schep er nu een paar lepels saus overheen en verdeel deze gelijkmatig. Leg er een laagje mozzarella bovenop en begin hierna weer bij de aubergine. Ga net zo lang door tot je schaal vol is of je groenten op zijn.

Zet de lasagne 30 minuten in de oven.

Groentenlasagne
Groentenlasagne
Groentenlasagne
Groentenlasagne
Groentenlasagne
Groentenlasagne
Groentenlasagne