Frisse, groene salade met tomaten en avocado en in honing gebakken halloumi.

15 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • groene salade
  • 1 avocado
  • 2 tomaten
  • halloumi-kaas
  • 2 eetlepel honing
  • 1 eetlepel mosterd
  • olijfolie
  • peper en zout
  • witte wijn azijn

Zo maak je het:

Was de sla. Snijd de tomaten open en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaten in kleine blokjes.

Snijd de halloumi in dunne plakjes. Klop wat olijfolie en 1 eetlepel honing los en smeer de halloumi in met de honing. Zet een bakpan op het vuur en bak de halloumi een paar minuten totdat ze mooi goudbruin kleuren.

Doe ondertussen 1 eetlepel honing, 1 eetlepel mosterd, wat peper en zout en wat olie en azijn in een mengkom en klop hier een sladressing van.

Snijd de avocado over helft, verwijder de wortel en snijd de avocado in kleine stukjes.

Doe de tomaten en avocado bij de sla in een kom. Leg hier de warme halloumi bij en serveer de sla dressing er overheen.