Granaatappel

Koken gaat me erg natuurlijk af en daarom ga ik er vaak vanuit dat de handigheidjes die ik gebruik algemeen bekend zijn. Ik kom er echter steeds vaker achter dat dit niet zo is. Laatst zat ik met mijn moeder en zusjes in een restaurant en hadden we het over lekkere salades. Ik zei dat ik granaatappel zo lekker vond en mijn zusje reageerde dat zij dat ook vond, maar dat ze het altijd zo’n enorm rottig werk vond om de pitjes eruit te halen en dat ze eigenlijk daarom bijna nooit granaatappel at. Dus ik moest lachen en zei dat ik het niet zo lastig vond en dat het echt in 2 minuten gepiept is.

Uiteindelijk bleek natuurlijk dat mijn zusje de pitjes er een voor een uit haalde en het daarom zo lang duurde; daarom ik gaf haar de volgende tip:

Snijd de granaatappel open over de breedte, pak een halve granaatappel en een grote bak. Sla met de achterkant van een grote lepel op de achterkant van de granaatappel. Op deze manier sla je de pitjes uit de granaatappel. Let op, het kan een beetje spatten en de kleurstof is niet prettig voor je kleren, dus houd de granaatappel diep in de bak.

  • Granaatappel
  • Granaatappel
  • Granaatappel