Hmmmm om je vingers bij af te likken. Eigenlijk is een glaasje niet genoeg, dus je kan beter 2x het aantal porties maken. 🙂 Gerookte zalm met een zachte, frisse en smaakvolle mierikswortelcrème. Niet zo moeilijk te maken maar wel heel leuk om te serveren.

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 kleine serveerglaasjes
  • 100 gr gerookte zalm
  • 100 ml ongeklopte slagroom
  • 1 el geraspte mierikswortel
  • peper en zout
  • 1 limoen
  • chiliflakes
  • botersla
  • basilicum

Zo maak je het:

Snijd de zalm in kleine hapklare plakjes. Vul de bodem van de glaasjes met een beetje zalm. Leg hierop wat sla. Doe de slagroom in een mengkom. Voeg hieraan de mierikswortel, wat zout en peper en wat chiliflakes toe. Rasp de schil van de limoen en hak deze fijn. Pers ook de limoen uit en doe het meeste van de limoenrasp en wat (niet alles) limoensap bij de room. Klop de slagroom stijf en proef even of de smaak bevalt.

Schep een laagje room over de zalm en sla. Ganeer met kleine stukjes zalm, limoenrasp en basilicum.

Heerlijk fris voorgerechtje of Paasbrunch gerechtje.