Goed gevulde paprika met een beetje spicy gehakt-groentenmix. Lekker anders dan anders hoofdgerechtje. Stay tuned; de vegetarische variant komt binnenkort ook online

35 minuten
Bewerkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 2 paprika’s
  • 150 gr gehakt
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 100 gr champignons
  • 200 gr spinazie
  • 100 gr ricotta
  • Verse kruiden (salie en tijm)
  • ½ citroen
  • ½ rode ui
  • olijfolie
  • taco kruiden
  • zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Snijd de champingnons in dunne plakjes. Pel en snipper de ui. Hak de kruiden fijn. Zet een bakpan op het vuur, voeg een klein beetje olie toe en bak hierin de ui en de champignons. Voeg het gehakt na 5 minuten toe, net als de helft van de verse kruiden. Bak op hoog vuur nog 5 minuten. Hak de spinazie fijn.

Voeg nu de spinazie, wat citroensap, de taco kruiden en de tomatenpuree toe. Roer alles goed door elkaar en laat 5 min sudderen.

Snijd het kapje van de paprika. Verwijder de zaadlijsten. Giet een klein scheutje olie in een ovenschaal en zet hierop de paprika. Vul de paprika met het gehaktmengsel.

Rasp wat schil van de citroen. Leg een lepel ricotta bovenop het gehaktmengsel. Strooi hier wat zout en peper, de verse kruiden en de citroenrasp overheen. Leg nu het dekseltje op de paprika en zet de paprika’s 20 minuten in de oven op 200 graden.  Bak ondertussen de pijnboompitjes.

Haal de paprika’s uit de oven en garneer wat wat van het gehaktmengsel en de gebakken pijnboompitjes.