Gevulde beetje spicy champignons. Lekker als tapa of als vegetarisch bijgerechtje.

25 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 6 grote champignons
  • 100 gr ricotta
  • ½  knoflookteentje
  • 150 gr spinazie
  • 50 gr feta kaas
  • zout en peper
  • chilipoeder
  • olijfolie

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verwijder het steeltje van de champignons en maak de champignons schoon.

Hak de spinazie heel fijn en doe deze met de ricotta in een mengkom. Voeg hier wat zout, peper en chiliflakes aan toe. Pel de knoflook, snijd deze over de helft en verwijder de wortel. Pers de helft van de knoflook uit bij de spinazie. Roer alles goed doorelkaar. Vul de champignons met het ricotta-spinazie mengsel. Breek er als laatste wat feta overheen.

Vet een ovenschaaltje in met wat olie en leg hierin de gevulde champignons. Sprenkel er nog wat olie overheen en zet de champignons 15 minuten in de oven.