Steel de show met deze heerlijke broodjes die er ook nog eens super gezellig uit zien. Gewoon een stukje stokbrood maar toch net weer even anders dan een broodje met een dipje of een belegde bruschetta en daarnaast ook veel gemakkelijker om te maken!

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 1 stokbrood:

  • 1 stokbrood
  • 1 tomaat
  • 1 teentje knoflook
  • verse basilicum
  • verse peper

Zo maak je het:

Bak het brood volgens de aanwijzingen in de oven. Snijd het daarna over de lengte door de midden. Sprenkel er wat olijfolie overheen en leg het onder de grill.

Snij de tomaat over de helft. Pel de knoflook en snijd deze ook over de helft. Hak een paar blaadjes basilicum fijn.

Zodra het brood een mooi hard korstje heeft, haal je het uit de grill. Wrijf de gegrilde kant van het brood in met de opengesneden tomaat en knoflook. Als je flink wrijft wordt de bovenkant weer een klein beetje zacht en kleurt mee met de tomaat. Het brood neemt zo de smaak, geur en kleur over van de tomaat en knoflook.

Strooi er een beetje basilicum en wat peper overheen en serveer meteen!