Mooi visgerechtje om indruk mee te maken. Victoriabaars is een redelijk stevige witvis. De garnalen zorgen voor een mooie roze toevoeging en een heerlijke garnalensaus om het allemaal met smaak af te maken!

40 minuten
Bewerkelijk
5 – 10 eur p.p.

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 2 victoriabaars filets
  • 150 gr knolselderij
  • 2 winterpenen
  • 1 prei
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • Verse kruiden als rozemarijn, tijm en oregano
  • 200 ml witte wijn
  • 100 ml visbouillon + 800 ml visbouillon
  • 6 grote garnalen in de schil
  • 100 gr rivierkreeftjes

Zo maak je het:

Pel de garnalen, bewaar de kop, staart en schillen om bouillon van te trekken.

Snijd de knolselderij en wortel in grote stukken. Hak de prei fijn. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook, snijd deze over de helft en verwijder de wortel. Bind de kruiden bij elkaar.

Doe wat olie in een pan. Bak hierin de ui en knoflook. Voeg na 1 minuut de garnalenschillen toe. Bak nog 1 minuut en voeg dan de prei, wortel en knolselderij toe. Bak alles een paar minuten en voeg de tomatenpuree toe. Blus alles met de witte wijn. Laat de witte wijn voor de helft inkoken en voeg dan het kruidenbuideltje en de 100 ml visbouillon toe. Breng aan de kook en laat een half uurtje staan.

Zet na 20 minuten een kleine bakpan op het vuur. Doe hierin een beetje olie. Zodra de olie heet is voeg je de garnalen toe. Strooi hier wat peper en zout overheen en bak de garnalen gaar. Voeg na 5 minuten de rivierkreeftjes toe.

Zet intussen ook een grote diepe bakpan op het vuur. Doe hier 800 ml visbouillon in en breng deze aan de kook. Strooi wat peper over de victoriabaars filets. Leg zodra de bouillon kookt de stukken victoriabaars in de kokende bouillon. Pocheer de vis in ongeveer 8 minuten. Je zal zien dat de vis mooi wit kleurt.

Haal ondertussen de saus van het vuur. Zeef de saus en zet de gezeefde saus terug op het vuur. Voeg een klein beetje maizena (opgelost in water) toe om de saus een beetje te binden. Breng de saus opnieuw aan de kook.

Haal nu de vis uit de pan. Leg deze op een serveerbord. Verdeel er wat grote garnalen en een schepje rivierkreeftjes  over heen. Maak af met een schepje garnalensaus.