Heerlijk gerechtje met verse vis. Roodbaars is geen goedkope vis maar wel super lekker, zeker als hij gepocheerd is en lekker zacht bijna uit elkaar valt. De kruidige couscous is een heerlijke tegenhanger voor de zachte vis. Met dit gerecht heb je heel gemakkelijk meteen een indrukwekkend bordje op tafel staan!

30 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 2 stukken roodbaars (200 gr per stuk)
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • 150 gr couscous
  • 100 gr rucola
  • 1 citroen
  • handvol pijnboompitten
  • 300 ml visbouillon
  • 1 bosuitje
  • 1 knoflookteentje
  • kerstomaatjes
  • olijfolie
  • zout en peper
  • parmezaanse kaas

Zo maak je het:

Begin met het maken van de pesto; Doe de zongedroogde tomaatjes in de blender. Ontvel de knoflook en haal het worteltje eruit. Pers de knoflook uit bij de tomaten. Voeg de pijnboompitjes toe. Pers het sap van 1 citroen uit boven de blender. Voeg een klein scheutje olijfolie toe en pureer alles fijn.

Besprenkel de kerstomaatjes met wat zout, peper en olijfolie. Zet de kerstomaatjes 10 minuten onder de grill.

Zet een diepe bakpan op het vuur met hierin 300 ml visbouillon. Zet ondertussen ook 150 ml water op voor de couscous.

Zodra de visbouillon kookt, leg je hier de roodbaars in. Pocheer de vis voor ongeveer 8 minuten.

Hak ondertussen de bosui in dunne ringetjes. Maak de rucola salade aan met wat zout, peper en olijfolie en leg deze vast op de borden. Verdeel er nog wat parmezaanse kaas overheen

Laat de couscous wellen in het gekookte water (volgens de beschrijving op de verpakking). Voeg zodra deze klaar is twee eetlepels van de tomatenpesto en de fijngehakte bosui toe en roer alles goed door elkaar.

Verdeel de couscous over de borden. Rasp er nog wat citroenschil overheen en leg de roodbaars over de couscous. Haal de tomaatjes uit de oven en serveer deze erbij.