De zachte, zilte smaak van de kabeljauw past perfect bij de pittige, stevige smaak van de olijven salsa.

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 600 gr kabeljauw
  • 1 potje zwarte olijven zonder pit
  • olijfolie
  • 1 rode ui
  • verse peterselie
  • verse bieslook
  • 1 citroen
  • peper
  • 1 liter visbouillon
  • verse basilicum

Zo maak je het:

Giet het vocht van de olijven uit het potje en doe de olijven in een bakje voor de staafmixer. Pel en snipper de ui. Hak de peterselie en de bieslook fijn. Rasp de schil van de citroen. Pureer de olijven tot het een zachte spread is. Voeg de gehakte ui, de peteselie, bieslook, de citroenschil en wat peper toe aan de olijven. Roer alles goed door elkaar. Voeg voor de smeuigheid nog een klein scheutje olijfolie toe.

Zet een diepe bakpan op het vuur. Breng hierin de visbouillon aan de kook. Bestrooi de kabeljauw met wat peper en zout. Doe de stukken kabeljauw in de pan zodra de bouillon kookt. Pocheer de vis ( afhangelijk van de dikte van de vis ongeveer 8 tot 10 minuten).

Maak een bedje van de olijvensalsa, haal nu de kabeljauw uit de pan en leg deze op het bedje. Garneer met een beetje basilicum.