Persoonlijk favorietje! Snelle en gemakkelijke roerbakschotel met verse, gemarineerde zalm en knapperige groenten. Heerlijk en licht verteerbaar gerechtje voor na een drukke werkdag.

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 300 gr zalm
  • 1 stronk paksoi
  • 200 gr woknoodles
  • 200 gr bimi
  • verse gember
  • 5 spices poeder
  • 1 bosui
  • 1 eetlepel soja saus
  • 2 eetlepels ketjap
  • ½ citroen
  • 1 teen knoflook

Zo maak je het:

Snijd de zalm in hapklare stukjes. Doe de ketjap, de sojasaus en wat 5-spices poeder in een mengkom. Pers ½ citroen hierbij uit. Pel de knoflook, verwijder de wortel en pers de knoflook uit bij het sausje. Pak een stukje gember van 2 bij 2 cm, pel de gember en rasp deze bij het sausje. Roer alles goed door elkaar. Doe de zalm hierin en roer goed. Laat de zalm ongeveer 10 minuten marineren.

Snijd de uiteindes van de bimi en doe de bimi met flink water in een kleine kookpan. Breng aan de kook en laat 5 minuten koken.

Snijd het uiteinde van de paksoi. Haal de bladeren eraf en hak deze fijner. Snijd de stengels in dunne reepjes. Hak de bosui fijn.

Kook de woknoodles volgens de aanwijzingen van de verpakking. Zet een grote bakpan op het vuur. Doe hierin wat wokolie en begin met het wokken van de paksoi en de gemarineerde zalm. Voeg na 3 minuten de bladeren van de paksoi en de bimi toe. Roer goed en laat nog 3 minuten stoven. Voeg nu de uitgelekte woknoodles toe. Laat alles goed warm worden en serveer met de rauwe bosui eroverheen.