Ik vind dat eten een feestje op het bord moet zijn, voor zowel de ogen als de smaakpapillen. Daarom probeer ik altijd met frisse ingrediënten en kleuren te werken. Soms lukt het qua kleur niet helemaal, er zijn gerechten die qua smaak heel erg goed bij elkaar passen maar die totaal geen kleur bevatten. In sommige gevallen zijn de kleuren zelfs zo vaal dat het gerecht eigenlijk niet mooi te fotograferen valt. Maar dat is bij dit gerecht gelukkig niet zo. Rood en groen doen het altijd goed als kleurencombinatie op het bord en ook de glanzende korst van de gebakken kipvleugels voegt veel toe. Knapperige kip met een klein beetje een pittige bite in de korst en de frisse smaak van tomaten en paprika. Smakelijk!

Gemarineerde kippenvleugels met paprika en tomaat
45 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kg kipvleugels
  • 250 gr cherry tomaatjes
  • 2 puntpaprika’s
  • Olijfolie
  • 3 takjes verse tijm
  • paprikapoeder
  • chilipoeder
  • peper en zout

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de kipvleugels uit de verpakking en leg ze op een plank of bord.

Hak de tijm fijn en doe deze in een kommetje, voeg hier 4 eetlepels olijfolie aan toe. Voeg ook een theelepel paprikapoeder en een beetje chilipoeder toe. Roer alles goed door elkaar. Masseer de kip aan alle kanten in met de marinade en laat 10 minuten staan.

Snijd ondertussen de paprika in hapklare brokken en was de tomaatjes.

Leg de kipvleugels in een ovenschaal. Strooi de paprika erbij, voeg ook de tomaatjes toe. Sprenkel er nog wat olijfolie overheen en maak af met een beetje peper en zout.

Bak de kipvleugels in 30 minuten gaar in de oven, smakelijk!

Gemarineerde kippenvleugels met paprika en tomaat
Gemarineerde kippenvleugels met paprika en tomaat