Heerlijk stukje vlees gedrenkt in grapefruit en rode wijn. Belangrijk: plan 2 uur voor het marineren, het klaarmaken van het vlees is super snel maar het marineren duurt 2 uur.

15 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 2 entrecotes
  • 1 grapefruit
  • 300 ml rode wijn (cabernet sauvignon)
  • zout en peper
  • tijm

Zo maak je het:

Dep de entrecotes droog. Bestrooi ze aan beide kanten met zout en peper. Leg de entrecotes in een schaal. Pers de helft van de grapefruit uit en mix deze met de rode wijn. Giet de rode wijn over de entrecotes en leg hier de tijm in. Rasp wat van de schil van de grapefruit en leg deze bij de entrecotes in de wijn. Laat de entrecotes 2 uur marineren.

Zet een bakpan op het vuur. Verhit hierin wat boter. Zodra de boter heet is, leg je de entrecote in de pan. Bak beide kanten voor ongeveer 3- 4 minuten.