Snelle en gemakkelijke bereiding van een verse zalmmoot met een heerlijk kruiden-noten korstje.

40 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 2 zalmfilets
  • verse kruiden zoals peterselie, dille, basilicum
  • 1 limoen
  • 50 gr ansjovis
  • 50 gr pistachenoten
  • paneermeel
  • verse peper

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 220 graden.

Verwijder de harde steeltjes van de kruiden en doe alle kruiden met de ansjovis en de pistachenoten in een keukenmachine of blender.

Doe een beetje olijfolie in een ovenschaal en leg hierop de zalmfilets. Als je een groot stuk hebt, is het makkelijker om deze alvast in de gewenste aparte porties te snijden.

Strooi wat peper over de zalm.

Blend de kruiden, ansjovis, noten en wat olijfolie tot een zachte spread. Roer hier een beetje paneermeel doorheen. Bedek de vis met een flinke laag van de kruidenspread.

Zet de vis voor ongeveer 30 minuten in de oven. Doe er de eerste 20 minuten een aluminiumfolie overheen en verwijder die na 20 minuten.