Gehaktballetjes in tomatensaus kunnen natuurlijk niet ontbreken op de tapastafel! Geniet ervan!

25 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 gr mager gehakt
  • 1 el Franse mosterd
  • verse peterselie
  • paprikapoeder
  • chilipoeder
  • paneermeel
  • zout en peper
  • voor de saus:
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • paprikapoeder
  • cayennepeper
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • ½ citroen
  • verse peterselie

Zo maak je het:

Doe het gehakt in een grote mengkom. Hak de peterselie fijn. Voeg de peterselie, mosterd en gedroogde kruiden naar smaak toe aan het gehakt. Voeg ook een eetlepel paneermeel toe.

Kneed alles goed met je handen. Zodra alles goed gemend is en goed aan elkaar blijft plakken kan je gehaktballetjes gaan draaien. Pak hiervoor een klein beetje gehakt mix en leg dit in de palm van je hand. Draai nu met de palm van je andere hand hierover heen en draai net zo lang tot een mooi balletje is gevormd.

Herhaal dit tot al het gehakt op is.

Zet nu een bakpan op het vuur, voeg wat bakboter toe en bak de balletje in 8 minuten gaar. Roer af en toe om ze om te draaien.

Ondertussen kan je vast de saus maken. Pel de ui en hak deze klein. Pel de knoflook, snijd deze over de helft en verwijder de wortel. Zet een kleine sauspan op het vuur. Doe hierin een scheut olijfolie en fruit hierin de knoflook en ui voor 2 minuten. Voeg daarna de cayennepeper en het paprikapoeder toe, roer goed door en voeg de tomaten toe. Pers de citroen uit en voeg het sap toe. Voeg naar smaak nog wat zout en peper toe. Hak de peterseliefijn en voeg toe aan de saus. Laat nog een minuutje koken.

Voeg nu de saus toe aan de gehaktballetjes en laat de gehaktballetjes nog 5 minuten in de saus verwarmen.