Frisse veldsla salade met gegrilde en gemarineerde tomaten.

15 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 3 grote pomodori tomaten
  • verse tijm
  • 1 knoflookteen
  • olijfolie
  • balsamicosiroop
  • zout en peper
  • 100 gr veldsla
  • pijnboompitjes

Zo maak je het:

Snijd de tomaten in dikke plakken. Doe een flinke scheut olijfolie en wat balsamicosiroop in een mengkom. Doe hier wat peper en zout bij. Pel de knoflook en snijd deze over de helft, verwijder de wortel. Pers de knoflook bij de olie. Roer de olie goed door elkaar. Rijg de tijm van de takjes.

Leg de tomaten in een platte ovenschaal. Strooi hier de tijmblaadjes overheen. Sprenkel het oliemengsel erover.

Zet de tomaten 10 minuten onder de grill. Bak in de tussentijd de pijnboompitjes, let goed op dat ze niet aanbranden.

Laat de tomaten even afkoelen en serveer dan met gebakken pijnboompitjes en op een bedje van veldsla.