Deze gevulde en gegrilde portobello ‘s zijn ideaal als voorgerechtje of als onderdeel van de tapastafel. Ze zijn gemakkelijk te bereiden en zien er super feestelijk uit. De feta geeft het geheel een stevige bite en de olijven zorgen voor een frisse tegensmaak.

portobello
30 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 portobello’s (XXL champignons)
  • 100 gr feta
  • ½ bakje zwarte olijven
  • Verse peterselie
  • Verse peper
  • Olijfolie

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op de grillstand.

Zet een ovenschaal klaar en vet deze alvast een beetje in met olijfolie. Snijd indien nodig het steeltje uit de portobello ‘s, rasp de plaatjes (zwarte velletjes) met een lepel uit de hoed van de portobello ‘s. Leg de portobello ‘s nu in de ovenschaal en giet er een beetje olijfolie in. Verdeel de olijfolie over de gehele portobello, hierdoor wordt de portobello straks sneller gaar en droogt hij niet uit. Kruimel de feta in de hoed van de portobello ‘s. Hak de peterselie fijn en strooi deze er ook overheen. Snijd de olijven in dunne ringetjes en verdeel over de portobello ’s.
Strooi er tenslotte nog een beetje peper en olijfolie overheen.

Zet de portobello ‘s 20 minuten onder de hete grill.