Verse gegrilde paprika en tomaten soep. Door de groenten eerst te grillen heeft deze soep twee voordelen; er zitten namelijk geen velletjes in en er zit een klein beetje een grill smaak aan de soep. Heerlijk met een beetje ricotta kaas en de bite van het uitje en de pijnboompitjes.

55 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 3 liter soep:

  • 4 puntpaprika’s
  • 5 grote tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 liter groentenbouillon
  • 1 ui
  • verse tijm
  • verse peterselie
  • 2 bosuitjes
  • ricotta
  • pijnboompitjes
  • olijfolie
  • peper

Zo maak je het:

Doe de puntpaprika’s in een ovenschaal, giet hier wat olijfolie overheen en zet ze in de grill voor 20 minuten. Na 20 minuten haal je de schaal uit de grill, draai de paprika’s om en voeg de tomaten toe aan de ovenschaal. Strooi er nog wat olijfolie overheen en pers de knoflook bij de tomaten en paprika’s uit. Zet het geheel nog 15 minuten terug in de grill.

Haal de schaal uit de oven en laat alles een beetje afkoelen. Hak ondertussen vast het uitje, de tijm, de peterselie en de bosuitjes fijn. Zet ook een klein pannetje op het vuur om de pijnboompitjes te bakken. Houd ze goed in de gaten zodat ze niet aanbranden.

Zodra de paprika’s en tomaten een beetje afgekoeld zijn kan je ze pellen. Verwijder de schillen en van de paprika’s ook de zaadlijsten. Hak het kroontje ervan af. Snijd de paprika’s en tomaten in kleinere blokjes.

Zet nu een grote soeppan op het vuur. Giet de olijfolie met knoflook uit de ovenschaal (waar de paprika’s in gegrild zijn) in de pan. Zodra de olie heet is voeg je het uitje toe. Fruit het uitje 2 minuten en voeg dan de tomaten, paprika, tijm en peterselie toe. Bak alles 5 minuten en giet er dan de groentenbouillon bij. Breng de soep aan de kook en laat 15 minuten koken.

Pureer nu het geheel met een staafmixer totdat er geen stukjes groenten meer zijn. Voeg naar smaak wat peper toe.

Serveer de soep met een klein beetje ricotta, pijnboompitjes en bosuitje erin.