Lekkere vis-groententapa of gemakkelijk groentengerechtje voor bij de BBQ. Even inwikkelen in een folie en 10 minuutjes bakken op de BBQ. Super lekker met de gesmolten kaas.

30 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 courgette
  • 1 blikje tonijn
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 citroen
  • 2 el crème fraîche
  • paprikapoeder
  • verse peterselie
  • peper
  • geraspte jonge kaas
  • olijfolie
  • handvol zwarte olijven

Zo maak je het:

Voor dit recept is het heel gemakkelijk als je een mandoline tot je beschikking hebt. Hiermee kan je namelijk makkelijk dunne plakjes van de groenten snijden.

Snijd dus (met een mandoline) dunne plakjes over de lengte van de courgette.

Giet de olie uit het blikje tonijn. Doe de tonijn in een mengkom en prak alles al een beetje met een vork.

Snipper de uit, pers de citroen uit. Hak de olijven fijn. Voeg de ui, het citroensap, de olijven, de crème fraîche, wat paprikapoeder en een beetje peper toe aan de tonijn. Meng alles goed door elkaar totdat er een zachte, smeuïge tonijnsalade ontstaat.

Hak de peterselie fijn en roer deze er ook nog doorheen.

Leg de plakjes courgette plat op een plank. Leg hierop een schepje tonijn en als laatste een klein beetje kaas. Rol nu de plakjes courgette op. Herhaal dit voor alle courgetteplakjes.

Leg de rolletjes in een ovenschaal. Sprenkel er wat olijfolie overheen en zet ze 15 minuten onder de grill.

Smakelijk.