Heerlijk dun gegrilde plakjes aubergine en courgette. Deze salade is lekker fris en zacht tegelijk. Ook super lekker als lauwwarme salade! Zeker een aanrader als salade bij de paasbrunch.

25 minuten
Bewerkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 50 gr feta
  • 1 bosuitje
  • een handje pijnboompitten
  • 2 theelepels mosterd
  • olijfolie
  • citroensap van ½ citroen
  • zout en peper
  • verse basilicum

Zo maak je het:

Was de aubergine en courgette. Snijd van beide de uiteinden eraf. Snijd de courgette en aubergine (met een mandoline) in hele dunne plakjes. Door dit met een mandoline te doen zijn de plakjes van gelijke dikte en gaat het vrij snel maar het kan natuurlijk ook gewoon met een erg scherp mes.

Zet een grilpan op het vuur. Bestrijk de plakjes met een klein beetje olijfolie aan beide kanten en leg ze in de hete grilpan. Gril alle plakjes aan beide kanten totdat een een mooie structuur ontstaat. Let op, dit kan heel snel gaan blijf er dus goed bij. Leg de plakjes op een serveerbordje. Zodra je alle plakjes gedaan hebt strooi je er verkruimelde feta stukjes overheen. Hak het bosuitje in dunne ringetjes en strooi die er ook overheen

Maak nu het sausje, pak een klein kommetje,  doe hierin de olijfolie, het citroensap, de mosterd, wat peper en wat zout. Roer alles met een garde stevig door elkaar totdat er een gladde, lichtgele, bijna gebonden saus ontstaat.

Besprenkel de salade met de dressing en maak af door er wat blaadjes verse basilicum overheen te scheuren en wat pijnboompitjes eroverheen te strooien. Deze salade kan zowel koud als lauw-warm gegeten worden.