Warme banaan, vanille ijs en warme, zelfgemaakte karamelsaus…..hmmmmm om je vingers bij af te likken!!! Karamel is echt een van mijn secret sins! Heerlijk, ik vind het lekkerder dan chocolade! Alleen karamelsaus maken vergt heel veel geduld, dat is wel eens lastiger maar ja, het levert wel goede resultaten op!

20 minuten
Bewerkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 bananen
  • honing
  • 200 gr basterdsuiker
  • 125 ml slagroom
  • vanille-ijs
  • verse munt

Zo maak je het:

Vet de ovenschaal in met wat boter. Snijd de bananen een keer over de helft en snijd daarna beide helften in de lengte nogmaals over de helft.

Leg de bananen in de ovenschaal, sprenkel hier een klein beetje honing overheen.

Zet de bananen ongeveer 15 minuten in de grill.

Zet nu een klein sauspannetje met een dikke bodem op het vuur. Doe hierin de suiker. Nu moet je heel veel geduld hebben. 🙂 Ik kan je zeggen, niet mijn sterkste kant maar voor dit recept wel heel erg belangrijk. Zet het vuur ongeveel middelhoog. Laat de suiker karameliseren zonder te roeren. Je zal zien dat de suiker smelt en kleurt. Blijf van de pan af totdat alle suiker gesmolten is. Haal het pannetje van het vuur. Verwarm in een ander pannetje de slagroom. Zodra deze warm is haal je dit pannetje ook van het vuur en zet je de suiker terug. Giet heel voorzichtig de warme slagroom bij de suiker. Begin nu goed met roeren. De suiker zal sissen en klonten vormen. Blijf dus langzaam de warme slagroom toevoegen en goed roeren. Verwarm de karamel door en door. Als het goed is kan je alle klontjes eruit roeren. Mocht dit niet lukken, geen probleem, dan gebruik je een zeef om de klontjes eruit te zeven.

Haal de bananen uit de grill zodra ze zacht en warm zijn. Leg ze op een bordje, leg hier ook een bolletje ijs bij. Sprenkel er de warme karamelsaus overheen en maak het geheel af met een blaadje munt.

Snel serveren anders smelt het ijs!