Toetjes, niet altijd mijn favoriet maar zelfgemaakt ijs vind ik wel super lekker! Deze variant is lekker fris met citroen en munt en de combinatie met de warme ananas is echt super goed! Heerlijk fris en niet zwaar toetje voor bij het kerstdiner, of gewoon op elke andere avond!

50 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 ananas
  • 250 ml volle melk
  • 250 ml slagroom
  • 4 eierdooiers
  • 75 gr suiker
  • 1 citroen
  • verse munt
  • 4 frambozen

Zo maak je het:

Om dit recept te maken is het gemakkelijk om een ijsmachine te hebben maar dit is niet perse nodig.

Verwarm de melk au bain-marie, laat het niet koken. Roer ondertussen de eierdooiers en de suiker goed doorelkaar. Zodra de melk warm is, schenk je het eiermengsel bij de melk. Verwarm het mengsel totdat de eierdooiers gaan binden. Blijf goed roeren en haal het mengsel van het vuur als de eierdooiers gebonden zijn. Laat het in de koelkast goed afkoelen.

Klop nu de slagroom, klop deze niet helemaal stijf maar een beetje lobbig en meng dit door het eiermengsel.

Hak de munt fijn, rasp de schil van de citroen en hak deze ook fijn. Voeg de citroenrasp en de munt toe aan het ijsmengsel. Roer goed door.

Giet het ijsmengsel in de ijsmachine en laat deze ongeveer 40 minuten draaien.

Indien je geen ijsmachine hebt, giet je het mengsel in een platte vriezerbak. Het moet ongeveer 3 uur invriezen, roer elk half uur een keer door het mengsel heen.

Schil terwijl dat de ijsmachine draait de ananas. Verwijder de buitenkant en de binnenste stukken. Snijd de rest in dunne plakken en zet een grillpan klaar. Grill de ananas aan beide kanten totdat er een mooie grill structuur ontstaat.

Leg zodra het ijs klaar is een bolletje ijs op het bord, voeg hier 2 warme schijven ananas aan toe.

Garneer met een stukje framboos en een blaadje munt.