Bloemkool met kaassaus! Mijn all-time favorite! Al sinds ik klein was ben ik gek op bloemkool met kaassaus en gebakken aardappeltjes. Het ziet er niet uit op je bord, er zit geen kleur aan dus je hele bord is wit en geel maar ik vind het super lekker. Je kan de kaassaus er natuurlijk apart bij serveren maar ik vind het lekker als er net een laagje gegrilde kaassaus overheen zit dus vandaag gegratineerde bloemkool met parmezaanse kaassaus uit de oven…. hmmm 🙂

25 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 1 bloemkool
  • 75 gr parmezaanse kaas
  • 150 ml melk
  • 1 eetlepel bloem
  • Verse nootmuskaat
  • Peper

Zo maak je het:

Maak de bloemkool schoon, verwijder de bladeren en snijd de bloemkool in kleine roosjes. Doe de bloemkoolroosjes in een grote pan met water en breng deze aan de kook. Kook de bloemkool voor 10 minuten. Giet de bloemkool af en doe deze in een grote ovenschaal. Zet een klein bakpannetje op het vuur, doe hierin wat bakboter. Zodra de boter gesmolten is, voeg je de bloem toe. Roer goed.  De bloem zal flink klonteren. Giet er in scheutjes de melk bij, waarna je elke keer goed de klontjes eruit roert. Na een paar herhalingen, zal langzaam maar zeker een witte saus ontstaan. Indien nodig voeg je gewoon nog wat extra melk toe. Zodra je de saus hebt, voeg je de geraspte Parmezaanse kaas en flink wat peper toe. Blijft goed roeren tot de kaas gesmolten is en zet het vuur uit.

Giet de saus over de bloemkool en rasp er flink wat nootmuskaat overheen.

Zet de bloemkool voor 8 minuten onder de gril totdat de kaassaus een lichtbruine gloed krijgt.

Houdt het goed in de gaten aangezien het snel kan gaan.