Basis recept voor het bakken van krokante aardappelschijfjes. Lekker simpel met een beetje zout en mayonnaise. Meer bijzondere varianten deel ik later maar deze ‘gewone’ variant is soms ook gewoon net zo lekker!

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp
  • 5 grote aardappels
  • bakboter

Ingrediënten voor 2 pers:

Zo maak je het:

Schil de aardappelen, spoel ze af en doe ze in een grote pan. Voeg flink water toe en breng het water aan de kook. Kook de aardappelen ongeveer 8 minuten, zodat ze nog steeds hard zijn.

Haal de pan van het vuur en giet de aardappelen af. Laat ze een beetje afkoelen en snijd ze daarna in mooie gelijke dunne plakjes. Zet een grote bakpan op het vuur, doe hierin een flinke hoeveelheid bakboter.

Bak de aardappelschijfjes ongeveer 5 minuten aan beide kanten of totdat ze mooi bruin kleuren.

Mijn hoeveelheid is altijd te veel om het in een keer te kunnen bakken, het lukt namelijk niet zo mooi als je teveel aardappels in je pan hebt. Beter kan je in delen bakken en uiteindelijk de eerste serie nog een keertje extra bakken om deze weer op te warmen.