Hartstikke leuk natuurlijk als je dochter een kook-blog heeft waar ze alle recepten, van de heerlijke zaken die we bij haar eten, prijs geeft.

Zeker de laatste tijd met al die Tapaslekkernijen.

Hierbij konden we het echter niet laten om haar een recept toe te willen stoppen van een gerechtje wat we tijdens onze vakantie vorig jaar in Sevilla waren tegengekomen.

Tijdens een lunch aten we daar o.a. Spaanse omelet met Roquefort-room saus.

Dit was zo heerlijk dat we thuis snel zijn gaan zoeken en experimenteren om dit ook zelf te kunnen maken, en met succes!

Toen ik het Stass wilde geven, zei ze dat ik het maar als gast op haar blog moest zetten, dus bij deze:

Spaanse Omelet
35 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kg geschilde aardappelen
  • 1 ui
  • olijfolie
  • 5 eieren, geklopt
  • 250 ml kookroom
  • 150 gr roquefort
  • zout en peper
  • bloem

Zo maak je het:

Was de aardappelen en snijd ze in smalle plakjes. Snijd de ui (niet te fijn).

Doe flink wat olie in een pan met een hele goede antiaanbaklaag en doe hier de aardappelen en de gesneden ui in.

Doe een deksel op de pan en laat de aardappelen (onder steeds roeren) gaar bakken. Ze mogen niet bruin en krokant worden. Dit heeft even tijd nodig. Als ze gaar zijn, breek je de aardappelen met een houten lepel wat kleiner.

Klop de eieren en doe hier zout en lekker veel peper bij. Roer daarna het aardappelmengsel er door.

Verhit opnieuw wat olie in de pan en doe hier het aardappel/ eiermengsel in.

Bak het mengsel aan één kant bruin, laat het ei aan de bovenkant wat stollen. Draai daarna de omelet.

Doe dit niet zoals je gewend bent pannenkoeken te draaien (door ze in de lucht te gooien).

Dit laat een redelijke puinhoop achter in de keuken, geloof me.

Nee, schuif gewoon de omelet op de deksel van de pan. Leg de pan eroverheen en draai het geheel om.

Zet de pan weer op het vuur en laat de bovenkant van de omelet nog verder garen.

Breng ondertussen in een steelpannetje de kookroom aan de kook en laat hierin de verkruimelde blauwe kaas smelten. Doe een eetlepel bloem in een beetje water, roer dit goed door en voeg dit mengsel toe aan de saus om de saus wat te binden. Laat de saus even koken.

Doe de omelet op je bord en giet de saus eroverheen, verrukkelijk!!

Wij hebben dit gisteren als hoofingrediënt gegeten, met daarbij de door Stass in haar blog beschreven courgette gevuld met tonijn. De genoemde ingrediënten zijn dan voldoende voor 4 personen.

Als je de omelet gebruikt als onderdeel van een tapas-tafel, snijdt dan de omelet in kleine stukjes en serveer de saus ernaast.

Spaanse Omelet
Spaanse Omelet
Spaanse Omelet
Spaanse Omelet